File:Klein wapen van West-Vlaanderen.svg

Jeugdatletiekcriterium

 

Het jeugdatletiekcriterium is een regelmatigheidscriterium voorbehouden aan alle atleten, meisjes en jongens, cadetten en scholieren aangesloten bij een officiële West-Vlaamse club erkend door de Vlaamse Atletiekliga.

Het jeugdatletiekcriterium is een initiatief PC West-Vlaanderen in samenwerking met de Krant van West-Vlaanderen, waarbij de resultaten, tussenstanden en klassementen exclusief in de Krant van West-Vlaanderen verschijnen

De Krant van West-Vlaanderen zorgt voor een voortreffelijke redactionele battage van het dossier, een voortreffelijke prijzenpot en een verzorgde prijsuitreiking na afloop van het seizoen. Het criterium loopt elk jaar tijdens het zomerseizoen. De wedstrijden die in aanmerking komen worden ieder jaar door het Provinciaal Comité, in overleg met de Krant van West-Vlaanderen, bepaald.

Alle klassieke proeven worden ondergebracht in vier disciplinegroepen :

  • sprintnummers (100-200-300-400-80/100/110 horden en 300/400 horden)
  • loopnummers (800-1000-1500-2000-3000 en 1500/2000 steeple)
  • werpnummers (kogel-discus-speer-hamer)
  • springnummers (ver-hoog-polsstok-hinkstap)

Klassement wordt opgemaakt per categorie, geslacht en disciplinegroep. Om in aanmerking te komen voor het eindklassement dient de atleet minimum 5 prestaties per disciplinegroep te hebben.